Santini staat al vier matchen droog: "Zonder kansen gaat het ook niet"

17 september 2018 08:53

Na de schitterende seizoensstart zwijgt het kanon van Ivan Santini nu toch al een poosje. Vier matchen op rij wist de Kroaat de netten niet te vinden. Maar nog problematischer is dat Anderlecht hem ook niet in stelling krijgt. Santini zoekt de reden daarvoor deels bij zichzelf.

Santini was niet goed tegen Genk, maar haalde achteraf vermoeidheid aan. "Het was een bijzonder zware week, zowel fysiek als mentaal", zei hij. "Na die 6-0 tegen Spanje was ik kapot. Ik heb nog nooit zoveel achter de bal gelopen. Vooral in de tweede helft tegen Genk voelde ik dat."

Er volgen echter nog vier matchen in september, op amper 13 dagen tijd. "Ik ga ook niet klagen hé. Ik zal wel zorgen dat ik uitgerust ben. Als de coach me nodig heeft, zal ik er staan. Ik wil altijd en overal spelen en scoren."

Maar het probleem is dat de spitsenproductie bij Anderlecht is stilgevallen. "Daar maak ik me nog geen zorgen over. Op training lukt het wel nog en scoren Nany en ik vlotjes. Het komt wel terug. We moeten wel meer situaties creëren waarin we in een scoringspositie komen. Zonder kansen gaat het ook niet."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.