Was onderschatting één van de oorzaken van Leuvens debacle? "We waren verwittigd"

17 september 2018 08:04

Het mocht dan al wekenlang daarom nog niet op wieltjes lopen bij OHL, een nederlaag met twee goals verschil tegen de rode lantaarn was wel erg onder de maat. Dat besefte ook Jellert van Landschoot. Volgens hem had OHL simpelweg klaar moeten zijn voor deze match.

"Ik kan er niet veel woorden aan veel maken. De situatie is heel moeilijk. We slikten een heel dom eerste tegendoelpunt. Bij een 1-0-achterstand weet je dat het hier in Tubeke heel moeilijk wordt. We kwamen er niet uit", had van Landschoot het over de rampzalige eerste twintig minuten van zijn ploeg. "In de tweede helft waren er goede en minder goede momenten. We maakten de 2-1. Als het een dikke vijf minuten later 3-1 wordt, weet je dat het gedaan is."

Was het dan onderschatting, omdat Tubeke vorig seizoen laatste was geëindigd en zich ook nu weer op die positie bevond? Dat zou alvast niet mogen, meent de middenvelder. Ook de speelwijze van de tegenstander mocht niet voor verrassingen zorgen. "We waren verwittigd. Tubeke is een compacte ploeg die meer op duels mikt. Zij zijn vooral een collectief. Wij moesten er klaar voor zijn."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Tubeke \\ OH Leuven
 
 
Reacties.