Geen leuke avond voor Vanderhaeghe: "Mijn team moet eens wat mentaliteit tonen"

17 september 2018 09:27

Yves Vanderhaeghe zag z'n team krasselen tegen Sint-Truiden, met een 1-2 thuisnederlaag als gevolg. De oefenmeester van de Buffalo's was daar uiteraard niet tevreden mee.

"Je kan alleen maar zeggen dat je het aan jezelf te wijten hebt. De motivatie en de wil was er wel in het begin, maar na een kwartier kwamen er al wat slordigheden. Als het op voetballend vlak niet lukt, moet je misschien op mentaliteit iets proberen forceren", aldus Vanderhaeghe. Dat deden zijn jongens dus niet, volgens de coach.

"We kregen al een zware waarschuwing op een mooie kans (Boli stuitte op Kalinic, nvdr.) en daarna lieten we toch nog iemand los door het middenveld lopen en een veel te makkelijk doelpunt aanbieden met een steekpas." Alweer achtervolgen dus, voor de Buffalo's.

Om één of andere manier liepen we achteruit -Yves Vanderhaeghe

"We zijn dat dit seizoen al gewend en de start van de tweede helft was hoopgevend. We domineerden, maar toen die ene bal in het middenveld viel, liepen we om een of andere reden achteruit. In de zestien hapten we twee keer en dat was veel te makkelijk. Mijn ploeg moet voor de spiegel gaan staan, meer duels aangaan en meer mentaliteit tonen." Kamada zorgde voor de doodsteek met een mooie dribbel.

Bekijk hieronder de reactie van Vanderhaeghe. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.