Axel Witsel heeft zich zijn keuze voor Dortmund nog geen seconde beklaagd: "Na het WK was het mijn doel om terug te keren naar Europa"

18 september 2018 09:20

Axel Witsel is speelt vanavond nog eens op Belgische bodem. Dat deed hij natuurlijk al met Standard en de Rode Duivels, maar nu wordt het de eerste keer met Borussia Dortmund. Een keuze die die hij zich absoluut nog niet beklaagd heeft.

"Ik ben nu heel gelukkig bij Dortmund. Na het WK was het mijn doel om terug te keren naar Europa", verklaarde Axel Witsel. De Rode Duivel dacht daarbij vooral aan de mensen rondom hem.

"Mijn gezin was wel mee naar China, maar nu zijn we dichter bij onze vrienden en onze thuis. Tien uur vliegtuig of twee uur auto is natuurlijk een groot verschil."

Witsel heeft zijn start niet gemist in de Bundesliga. "Ik ben erg tevreden over mijn debuut. Je kan het niet vergelijken met China. De duels zijn hier veel harder en zowel fysiek als mentaal is het zwaarder."

Coach Lucien Favre is ook al overtuigd van de Belgische middenvelder. "Hij is er laat bijgekomen, maar we konden hem snel inzetten en hij integreert heel goed in de groep. Of hij één van de beste transfers in Europa is? Dat zijn er wel heel veel, maar hij is absoluut een toptransfer, dat is zeker."

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund
 
 
Reacties.