Analist Jos Willems ziet dat het van moeten is voor KV Mechelen: "Komend weekend laatste kans"

18 september 2018 14:02

1B blijft voorlopig een bijzonder grillige reeks. Je kan er gewoon niet echt een lijn op trekken. KV Mechelen, de grote favoriet, staat na afgelopen weekend zesde. "Het is vijf voor twaalf voor hen. Ze moeten winnen van Westerlo", aldus Jos Willems.

Na de nederlaag tegen Beerschot Wilrijk is het nu toch crisis in het AFAS Stadion. "Het niveau van die match was toch bedenkelijk", aldus onze analist, Jos Willems, jarenlang de stem op de radio. 

"Het niveau van KV Mechelen is absoluut niet wat ik van hen verwachtte. Maar dat geldt ook voor Beerschot Wilrijk. En zeker voor OHL! Hoe triestig is dat? Maar je moet dat ook nuanceren. Er zijn nog acht matchen voor de eerste periodetitel. De echte competitie moet nog beginnen. Als één van die ploegen op ritme komt, kan het snel draaien."

De echte competitie moet nog beginnen

Maar voor KV Mechelen thuis tegen Westerlo is de druk wel al groot. "Als Westerlo wint, schakelen ze KVM uit voor de eerste periode, daar ben ik zeker van", aldus Willems. "Als Mechelen wint, kan het de klik zijn die ze nodig hebben."

"Deze situatie gaat wel geen heel seizoen blijven duren, daar ben ik zeker van. Op een geven moment gaan de - met alle respect - kleinere ploegen af te rekenen krijgen met blessures en schorsingen en dan gaan de ruimere kernen de doorslag geven", meent Willems.

Johan Walckiers

2e klasse \\ Westerlo \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.