Club Brugge heeft een zesdubbele (!) bezetting op de rechterflank: vindt Leko nog een vaste basisspeler?

20 september 2018 21:31

Competitieleider Club Brugge beschikt over een heel standvastig elftal op één positie na: de rechterflank. Ivan Leko heeft al zowat iedereen uitgeprobeerd en nog is er geen vaste man. Een overzicht.

Emmanuel Dennis

Speelminuten: 265 (6 matchen)
Doelpunten: 2

De man met de meeste minuten, al moet er bijgezegd worden dat hij normaal als spits speelt. Sinds de wedstrijd op Antwerp is Dennis verschoven naar de rechterflank en dat deed hij telkens met verve. Vooral zijn knalpartij in de topper tegen Anderlecht blijft in het geheugen hangen.

Dion Cools

Speelminuten: 239 (7 matchen)
Doelpunten: 1

Vorig seizoen de meeste gebruikte optie, nu heeft hij het moeilijker met de extra concurrentie. Cools begon nog aan het seizoen zonder speelminuten, maar in Moeskroen speelde hij Tomecak uit de ploeg met een sterke invalbeurt en was hij de matchwinnaar voor Club Brugge.

Ivan Tomecak

Speelminuten: 156 (3 matchen)

De enige in het lijstje die geen optie meer is. De ervaren Kroaat is verwezen naar de B-kern en komt ook niet meer voor in de spelerslijst. Mogelijk ligt net als bij Gabulov een contractontbinding in het verschiet.

Krépin Diatta

Speelminuten: 147 (3 matchen)

Een groot opkomend talent van 19 jaar, die zijn seizoen in mineur begon. In de Supercup moest Diatta op een draagberrie van het veld, vorige week maakte hij tegen Lokeren zijn terugkeer.

Thibault Vlietinck

Speelminuten: 79 (2 matchen)

Het Brugse jeugdproduct staat momenteel in een felle spotlight. Na zijn korte invalbeurt van vorige week mocht hij verrassend genoeg starten in de Champions League tegen Dortmund. Een uur lang deed hij dat fantastisch en de blauw-zwarte fans willen dan ook meer van hem zien.

Clinton Mata

Geblesseerde zomeraankoop Mata kwam nog niet in actie, maar we weten natuurlijk hoe sterk hij is van bij Charleroi en Genk. Indien fit, zal hij ongetwijfeld zijn kansen krijgen om zich te bewijzen.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.