Bondscoach geeft meer uitleg bij de 'nieuwkomers' in de selectie én waarom er 25 Flames werden opgeroepen


Foto: © photonews 21 september 2018 14:42

Weinig nieuwe namen in de selectie van bondscoach Ives Serneels voor de halve finales van de play-offs tegen Zwitserland. "Dat is natuurlijk logisch, want we willen voor continuïteit zorgen."

Geen echte verrassingen in de selectie van de bondscoach, al komen er wel een paar nieuwe namen tussen in vergelijking met de selecties in september tegen Roemenië en Italië. "Charlotte Tison keert terug. Vorige keer had ze herexamens, nu is ze helemaal klaar om terug bij de groep te komen en ze liet goede dingen zien bij Anderlecht al dit seizoen", aldus Serneels.

Ook Mariam Abdulai Toloba komt de rangen vervoegen bij de Flames: "We hielden haar de voorbije weken in het oog en ze heeft een profiel waarbij ze ons iets kan bijbrengen en toevoegen aan onze selectie indien het nodig zou blijken", had de bondscoach lof voor de Genste Flame.

25 namen

De selectie van Serneels is verder vrij groot: 25 namen werden weerhouden voor de dubbele confrontatie, maar ook daar zit een goede reden achter: "Op die manier zijn we zeker dat we niemand extra moeten oproepen als er iets zou gebeuren en zijn we op alles voorbereid. Zo kunnen we van meet af aan samenwerken naar ons gemeenschappelijk doel, de finales van de play-offs bereiken."

De groep komt op 1 oktober samen voor een eerste training, op 5 oktober is er aan Den Dreef in Leuven de thuiswedstrijd en vier dagen later de terugwedstrijd in en tegen Zwitserland in Biel/Bienne, op zowat 600 kilometer van Leuven. 

België
 
 
 
Reacties.