Bondscoach Ives Serneels geeft twee belangrijke redenen waarom Heleen Jaques in de selectie van de Flames zit


Foto: © photonews 22 september 2018 08:44

In de selectie van bondscoach Ives Serneels ook onder meer Heleen Jaques. De centrale verdedigster viel vorige maand nog uit met een blessure en maakte ondertussen nog geen speelminuten. "Toch wilde ik er haar sowieso graag bij hebben in de selectie", aldus de bondscoach.

Heleen Jaques is er opnieuw bij in de selectie van de Red Flames, nadat ze geblesseerd moest afhaken voor de wedstrijden tegen Roemenië en Italië. "Ze zat toen ook in de basisselectie, maar door haar blessure werd duidelijk dat ze niet zou kunnen spelen."

Ondertussen heeft de centrale verdedigster de trainingen hervat bij haar Italiaanse ploeg Fiorentina, al heeft ze er nog geen matchritme kunnen opdoen - de competitie begint ook pas dit weekend in Italië. "Maar ze hoort wel bij mijn selectie. Ik heb daar bepaalde redenen voor."

Powerplay

Starten tegen Zwitserland zal namelijk vermoedelijk niet haalbaar zijn, al is er nog even tijd tot 5 of 9 oktober om - in samenspraak met de medische staff - Jaques klaar te krijgen, toch kan ze vooral een speciale rol vervullen. "Als Zwitserland in de terugmatch powerplay zou gaan spelen - en daar hebben ze een aantal speelsters voor - is het interessant dat we haar achter de hand hebben voor die tweede wedstrijd."

Een tweede reden ligt in de mentaliteit van Jaques, een echte leidersfiguur op en naast het veld bij de Flames: "Qua professionaliteit is ze echt een voorbeeld voor iedereen. Daarom heb ik er iemand als Heleen ook erg graag bij in mijn selectie."

België
 
 
 
Reacties.