Manchester United lijdt pijnlijk puntenverlies, City haalt uit met enkele schitterende goals

22 september 2018 20:30

Manchester United is op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Wolverhampton. Manchester City ging dan weer makkelijk winnen bij Cardiff City.

Manchester United-Wolverhampton 1-1

Manchester United - met Fellaini, Lukaku en invaller Pereira op het veld - domineerde de debatten, maar dan vooral op het middenveld, waar de Wolves - zonder spoor van Dendoncker - hen lustig lieten combineren. Vooraan stond Romelu Lukaku op een eiland. De bal bij hem krijgen was geen evidentie. Maar Fred bracht de Mancunians wel op voorsprong.

United probeerde de voorsprong uit te diepen, maar de passes naar voor waren ofwel te slordig of niet precies genoeg. Lukaku kreeg geen enkele goeie bal. Na de rust maakte Moutinho er zelfs 1-1 van. Lukaku kreeg nog een goeie kans, maar miste. United duwde, maar kreeg de bal niet meer tegen de netten.

Cardiff City-Manchester City 0-4

Het was een halfuurtje zoeken voor de Citizens - waar Kompany op de bank bleef -, maar ineens waren ze helemaal los. Agüero opende de score en daarna ging het snel. Een sublieme kopbal van Bernardo Sivla - die ook al de assist gaf voor de eerste goal - belandde met een hoge boog in de verste hoek. 

En over beauties gesproken: de goal van Kundugan na een één-twee was er één om in te kaderen. Met een subtiele trap de bal in de winkelhaak! Hij ontsnapte ook nog aan een zware blessure na een tackle van Joe Ralls, die voor de overtreding slechts geel kreeg. Mahrez maakte er nog 0-4 en 0-5 van.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Huddersfield verloor bij Leicester City met 3-1. Laurent Depoitre stond wel de volledige wedstrijd op het veld en gaf de assist voor de goal. Later op de avond wonnen de Belgen van Tottenham - alledrie in de basis - bij Brighton & Hove Albion met 1-2, ondanks een doelpunt van ex-Rouche Anthony Knockaert.

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Wolverhampton \\ Cardiff City
 
 
Reacties.