Ploegmaat over de mens Hazard: "Het is geweldig om de beste speler te hebben met zijn gedrag"

23 september 2018 11:13

Eden Hazard is bij de nationale ploeg de smaak- en sfeermaker en dat is hij ook bij Chelsea. Zijn ploegmaat César Azpilicueta kan de lof voor de speler en de mens Hazard niet verbergen.

Azpilicueta kwam zes jaar geleden samen met Hazard aan bij de Londenaren. “Hij heeft de kwaliteiten om verdedigers uit te schakelen. Het is geweldig. Dit seizoen voegt hij er ook nog doelpunten en assists aan toe. Soms speelde hij goed, maar misschien niet egoïstisch. Hij wil altijd zijn ploegmaats bedienen", zegt hij in de Daily Mail.

"Messi en Cristiano Ronaldo scoren 50 keer op een jaar, maar in Engeland gaat dat niet. Als Eden agressiever is in de box door te scoren en assists te geven, dan zit hij op de top van zijn spel. Hij kan kansen creëren. Het ziet er allemaal makkelijk uit. Hij is snel en scoort met beide voeten."

Maar Hazard is niet enkel een goeie voetballer. "Eden heeft alle kwaliteiten om de beste te worden. En zijn persoonlijkheid ook, hoe hij zich gedraagt. Hij is de beste speler van het team, maar respecteert iedereen. Hij is een normale persoon. Het is geweldig om de beste speler te hebben met zijn gedrag."

Johan Walckiers

Premier League \\ Chelsea \\ West Ham Utd
 
 
Reacties.