Serneels blikt vooruit op de halve eindstrijd met Zwitserland: "Die positiviteit willen we vasthouden"

24 september 2018 16:15

De Belgian Red Flames nemen het in oktober op tegen Zwitserland in de halve finales van de play-offs voor een WK-ticket. Sowieso schrijven de Flames al wat geschiedenis ...

"We willen voor continuïteit gaan na de matchen van september. De tien dagen stage en de matchen tegen Roemenië en Italië nemen we graag mee, want die waren echt goed", aldus bondscoach Ives Serneels op een persconferentie bij de bekendmaking van de selectie voor de matchen tegen Zwitserland.

Was de ontgoocheling niet groot dat de Flames - in deze groep - geen groepswinnaar werden tegen Italië? "Het is hoe je het bekijkt. Na de matchen in april heb ik me een maand niet goed gevoeld, maar we hebben daarna wel iets rechtgezet."

Voelde me niet slecht de voorbije vier weken

"Maar ik voelde me niet slecht tijdens de voorbije vier weken. Tegen Italië hebben de Flames iets speciaals gerealiseerd. In een groep met 3 EK-gangers en Roemenië die de barrages haalden richting EK 2017 toch nog 19 op 24 neerzetten, dat is echt wel knap."

"De andere halve finale in deze play-offs is de strijd tussen de twee EK-finalisten, dus er zijn geen kleine ploegen in deze play-offs. De positiviteit van de matchen tegen Roemenië en Italië is waar ik verder wil op bouwen."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.