Heleen Jaques (eindelijk) op de weg terug: "Het afwachten ging tegen mijn natuur in"


Foto: © photonews 25 september 2018 14:46

Bondscoach Ives Serneels liet vorige week op zijn persconferentie rond de bekendmaking van zijn selectie weten dat Heleen Jaques wel degelijk in de selectie zit, al wordt het nog afwachten of en hoeveel minuten ze zal kunnen maken.

"Ze is een voorbeeldprof en als Zwitserland beslist om powerplay te spelen in de tweede wedstrijd, dan kan ze misschien een wapen worden voor ons. We gaan haar situatie de komende weken van nabij volgen, want ze heeft nog geen matchritme", aldus Serneels over Jaques (lees er HIER alles over).

Jaques heeft een kraakbeenprobleem en een botoedeem in de knie en kon pas vorige week opnieuw meetrainen met haar team, nadat ze ook nog te kampen kreeg met een zware bronchitis. "Het waren zware weken, maar nu ben ik eindelijk écht speler van Fiorentina", aldus de centrale verdedigster.

Afwachten was moeilijk

"Ze zeiden altijd dat ik traag moest opbouwen en dat het afwachten was hoelang het zou duren. Dat is tegen mijn natuur en echt niet makkelijk. Dat was nog het moeilijkste van de hele blessureperiode, het afwachten en het rustig aan doen."

Ook vanuit België werd (en wordt) de sitautie van Heleen Jaques de komende weken van dichtbij gevolgd, ook met oog op die matchen tegen Zwitserland. "Ik moet Vincent Callewaert, Fabienne Vandensteen en Elke Van den Steen zeker ook danken voor de goede zorgen de voorbije weken."

België
 
 
 
Reacties.