De Mos kijkt niet naar Vanderhaeghe, wel naar bestuur voor slechte resultaten: "Het lijkt wel of ze er plezier in hebben"

25 september 2018 07:39

Yves Vanderhaeghe die troosteloos voor zich uit keek na de 0-4-pandoering tegen Club Brugge. Het was het beeld van de week. Maar in hoeverre kan het bestuur alles op de trainer afschuiven? Aad de Mos vindt dat ze beter eens in eigen boezem kijken.

De Mos is scherp voor het transferbeleid van de Buffalo's. "Zo kán je geen resultaten neerzetten", poneert hij in Het Nieuwsblad. "Het lijkt wel of ze er plezier in hebben almaar spelers te verhandelen. Vijfenveertig nieuwkomers en negenenvijftig vertrekkers op vier transferperiodes."

"Gent is een handelshuis, een doorgangshuis geworden. En dat maakt werken op termijn onmogelijk. Je moet altijd een geraamte houden en dan gepast aanvullen zoals Club Brugge, Genk en Standard dit seizoen. Je ziet dat vooral Club Brugge en Genk almaar beter worden. Door gericht aan te trekken: kwaliteit in plaats van kwantiteit."

Zo werkt het veelal niet

En zijn het spelers waar de coach wat in zag? "Hoeveel inspraak had Vanderhaeghe in al die transfers? Want wellicht werd geredeneerd: we gaan veel kopen en dan moet de coach het doen met het materiaal dat hij ter beschikking krijgt. Dat kan wel een keer lukken, als alle puzzelstukjes toevallig in elkaar passen, maar zo werkt het dus veelal niet."

Beker van België \\ KAA Gent \\ Virton
 
 
 
Reacties.