Vanderhaeghe krijgt "voldoende steun" en zit morgen dus nog op de bank: "Het zou positief zijn moest er een duidelijk statement volgen"

25 september 2018 14:10

Yves Vanderhaeghe zit morgen nog op de bank tijdens de bekermatch tegen Virton. Dat werd hem bevestigd door zijn bestuur na beraad met de spelers. De geplaagde Gent-coach weet wel dat een verlies in de beker helemaal uit den boze is.

Het bestuur voerde gisteren gesprekken met de spelers. "En dat is een positief gesprek geweest", zei Vanderhaeghe op zijn persconferentie. "Daar heb ik niets op tegen. We willen allemaal hetzelfde: winnen en de crisis wegspelen. Het wordt uitvergroot. Ze hebben dat gedaan om te helpen."

"Vandaag waren ze terug hier en hebben ze verwoord wat er leefde bij de spelersraad en ze hebben de spelers op hun plichten gewezen. Nu is het aan de spelers om te reageren op het veld. De Witte en Louwagie hebben vanochtend ook nog met mij gebabbeld", noteerde Het Nieuwsblad.

Nerveuzer

"Het is voor mij niet zo evident om altijd het geduld op te brengen. Dan ben je soms hier en daar wat nerveuzer. Maar ze hebben toch ook terug voldoende vertrouwen getoond."

Maar het is niet zo dat hij nu veilig is. De volgende wedstrijden zullen daar over beslissen. "Het zal vooral afhangen van de resultaten, zoals bij elke andere trainer. En daar heb ik geen probleem mee. Het zou misschien wel productief zijn mocht er een duidelijk statement volgen. Dan zou ik wat meer zekerheid voelen."

Beker van België \\ KAA Gent \\ Virton
 
 
 
Reacties.