Anderlecht en Club Brugge wilden hem binnenhalen, Landry Dimata legt uit waarom hij na één jaar bij KV Oostende al naar het buitenland trok

26 september 2018 20:33

Sommige Belgische talenten voetballen eerst enkele jaren in de Jupiler Pro League vooraleer ze een volgende stap zetten. Anderen kiezen sneller voor het buitenland. Landy Dimata (21) legde nog een ander parcours af.

Na een sterk seizoen bij KV Oostende (14 goals en 4 assists in 34 duels) versierde de Belgische belofteninternational een transfer naar Bundesliga-club VfL Wolfsburg. Na een moeilijk jaar volgde met een uitleenbeurt aan RSC Anderlecht een tijdelijke terugkeer naar België.

"Voor mij is het niet te snel gegaan", vindt Dimata in Sport/Voetbalmagazine. "Het moest zo gebeuren. Daar ben ik vandaag nog meer van overtuigd. Ik moest klappen krijgen om te begrijpen wat de vereisten zijn om aan de top te spelen, welk karakter je moet hebben om zo ver te geraken. Mijn seizoen bij Wolfsburg zal mij van pas komen. Zeker weten."

"Als ik iets in mijn hoofd heb, stap ik daar niet meer van af"

Anderlecht en Club Brugge wilden Dimata in de zomer van 2017 graag binnenhalen. Toch koos Dimata voor het buitenland. "Als ik iets in mijn hoofd heb, stap ik daar niet meer van af. Ik neem een beslissing en dan sta ik daar voor de volle honderd procent achter. Ik wilde zelf aanvoelen waar ik toe in staat was en waar mijn plafond lag. Het is niet gelopen zoals voorzien. Maar dat wil niet zeggen dat ik nu zal twijfelen om een tweede poging te wagen in het buitenland."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ VfL Wolfsburg \\ KV Oostende
 
 
Reacties.