De lange weg die Wesley bij Club moest afleggen om écht prof te worden: "In zijn kar lagen koeken, frisdranken en energiebars"

26 september 2018 19:33

Wesley Moraes heeft een bijzonder lange weg afgelegd sinds hij bij Club Brugge terecht kwam. Het talent en de fysieke capaciteiten van de boomlange Braziliaan stonden buiten kijf, maar het gebrek aan opleiding was duidelijk.

Wesley had nooit leren koppen, nooit gehoord van voedingssupplementen, nooit een echte begeleiding gehad... Hij liet zich in zijn beginperiode ook veel meeslepen door Felipe Gedoz, die dikwijls het nachtleven indook. Zijn landgenoten bij de ploeg en de stafleden hebben er hun handen mee vol...

Maar ook zijn voeding was een probleem. Wesley voelde zich dikwijls futloos en zonder energie. "We zijn een paar keer samen naar een supermarkt geweest", vertelt teammanager Dévy Rigaux in S/V Magazine. "In zijn kar lagen koeken, frisdrank en energiebars, allemaal directe suikers die alleen de eerste honger stillen."

Zijn lichaam, zijn toekomst

Tegenwoordig bedraagt zijn vetpercentage 7,4 procent, maar het heeft opofferingen gekost. "'s Avonds moest hij lichter eten. Geen take away , maar zelfgemaakte en simpele salades. Wanneer hij had gekookt, stuurde hij me geregeld een foto door."

"Trots, ja. En hij voelde dat hij meer energie kreeg en fitter werd. Wat in het begin opofferingen waren, zijn dat nu niet meer. Hij beseft dat zijn lichaam zijn toekomst zal bepalen. En alleen dát heeft hij zelf in de hand."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.