Vanhaezebrouck reageert na debacle: "Ik neem het volledig op mij, dit is mijn schuld"

27 september 2018 23:33

0-3 en amper een kans gecreëerd, dan verwacht je dat Hein Vanhaezebrouck de botte bijl gaat bovenhalen richting zijn spelers toe. Maar Hein kan verrassen. Na de bekeruitschakeling tegen Union nam hij de volledige verantwoordelijkheid daarvan op zich.

"Ik pak het vandaag volledig op mij!" Wablief? Hein Vanhaezebrouck wou met geen woord over individuele prestaties van zijn spelers praten. "Iedereen wist waar we voor stonden. We hadden het voorbeeld van Standard, Brugge, Antwerp... Iedereen wist waar we voor stonden, maar ik heb blijkbaar de verkeerde keuzes gemaakt. Dit is erger dan Trnava, want dat kunnen we nog rechtzetten."

Ik heb de spelers en de tactiek gekozen

Vanhaezebrouck weet dat hij sowieso de toorn van de supporters over zich gaat krijgen. Hij kan het dan maar beter allemaal incasseren. "Ik was er van overtuigd dat dit moeilijk ging worden. Daarom liet ik ook veel spelers staan. Ik heb hier niet met allemaal jonge gastjes gespeeld hé. Maar tegen een 1B-ploeg moet je meer kansen afdwingen."

"Ik heb de spelers en de tactiek gekozen. Als het dan verkeerd afloopt, is het mijn verantwoordelijkheid. Ik praat niet over de spelers. Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ik niemand wou zien lachen. We moeten allemaal down zijn. Vanaf morgen moet iedereen denken aan de volgende match."

Johan Walckiers

Beker van België \\ Anderlecht \\ Union SG
 
 
Reacties.