JPL-speler over zijn tijd op Jan Breydel: "Wat ze mij bij Club Brugge hebben aangedaan..."

27 september 2018 22:03

Jordan Botaka is dit seizoen omgevormd tot rechtsachter en aanvoerder van STVV. Van 2010 tot 2013 zat de Nederlander met Congolese roots bij Club Brugge.

Bij Club mocht Botaka meetrainen onder coach Christoph Daum, maar een plaats op de bank kreeg hij niet. "Er was eerst en vooral de zware concurrentie", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Op mijn positie had je Thomas Meunier, Nabil Dirar en Maxime Lestienne. Maar wat ze mij bij Club Brugge hebben aangedaan..."

Botaka haalt een verhaal van toen aan. "Voor alle duidelijkheid: Philippe Clement, mijn trainer bij de belofte destijds, heeft er niets mee te maken. Maar minstens twee mensen die er nog steeds werken hebben gezegd dat het nooit iets ging worden met mij. Ik was net goed genoeg voor derde of vierde klasse, ik verdiende te veel geld en zou beter werk gaan zoeken."

"Ze hebben het niet in mijn gezicht gezegd, maar ik heb het zwart op wit gezien. Ik heb de berichten en mails gelezen, de telefoongesprekken gehoord..."

Weinig mensenkennis

In die periode verloor Botaka zijn vader. "Clubs kennen vaak het verhaal van hun eigen jeugdspelers niet en ze maken dan opmerkingen die jonge jongens mentaal helemaal breken. Ik zal ze niet bij naam noemen – ze weten goed genoeg wat ze hebben gedaan. Ze hebben leuke studies gedaan, maar ze hebben weinig mensenkennis."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Club Brugge \\ STVV
 
 
Reacties.