Technisch directeur Chris Van Puyvelde verlaat Rode Duivels voor Chinese miljoenen, Roberto Martinez neemt zijn taken over

27 september 2018 19:12

Opmerkelijke verschuiving in de Belgische voetbalbond: Chris Van Puyvelde stopt per direct als technisch directeur van de nationale ploeg om in te gaan op een lucratief aanbod uit China. Bondscoach Roberto Martinez zal zijn taken tijdelijk overnemen.

De KBVB kondigde het verrassende nieuws donderdagavond officieel aan. Chris Van Puyvelde was sinds november 2015 actief als technisch directeur en vertrekt nu voor een niet te weigeren aanbod naar China.

"Ik heb mij hier de voorbije drie jaar enorm kunnen ontplooien", verklaart Van Puyvelde op de website van de KBVB. "Mijn keuze is mede bepaald door mijn gezin, dat mee naar China zal verhuizen en voor mij een grote steun zal betekenen. Wat ik nu vooral voel is dankbaarheid en trots."

"Mede namens de Raad van Bestuur en alle collega’s wens ik Chris alle succes bij deze nieuwe en geweldige uitdaging", zegt CEO Peter Bossaert. De Belgische voetbalbond moet nu op zoek naar een nieuwe technisch directeur, tot dan zal bondscoach Roberto Martinez die taken voor zich nemen.

Yannick Lambrecht

België \\ China
 
 
Reacties.