Beslissend weekend in 1B: Westerlo en Lommel kunnen topploegen uittellen

28 september 2018 16:07

Dit weekend trappen we speeldag 8 op gang. Het zou wel eens een hele belangrijke week kunnen worden voor sommige ploegen. Vooral op zaterdag staan er twee topaffiches op het programma.

Roeselare – Tubeke

Starten doen we vrijdagavond met de wedstrijd tussen Roeselare en Tubeke.  Het vorige duel tussen beide ploegen eindigde in een scoreloos gelijkspel. Een resultaat waar beide ploegen nu niet veel mee zouden opschieten. Tubeke heeft de punten dringend nodig om onderaan het klassement weg te geraken, maar ook Roeselare kan ze best gebruiken om aansluitingen te zoeken bij de top.

De grote afwezige van dit duel is zonder twijfel Thomas Henry. De spits van Tubeke is geschorst voor de wedstrijd op Schiervelde. Bij de thuisploeg mist Semedo de partij omwille van schorsing. Wel goed nieuws is er voor Carlo Damman. Hij maakt voor het eerst sinds lang weer deel uit van de selectie na een lange blessure.

Lépicier, Dufour, Van Cauwenberge en Van Kessel blijven in de lappenmand. Ook Gravenberch, die vorige speeldag geblesseerd uitviel, is er niet bij wegens last aan de adductoren. 

ONZE PRONO: 2 – 0

Westerlo – Beerschot Wilrijk

Zaterdagnamiddag staat de eerste topper op het programma. Leider Westerlo ontvangt dan Beerschot Wilrijk in het Kuipje. Voor de thuisploeg de kans om Beerschot Wilrijk volledig uit te tellen voor het eerste promotieticket. Bij een overwinning zou de kloof 7 punten bedragen. Een verschil dat nog heel moeilijk te overbruggen valt dan met nog zes duels te gaan. Bij winst van Beerschot Wilrijk is alles weer te herdoen bovenaan.

Nog steeds dezelfde spelers die in de ziekenboeg liggen bij Beerschot Wilrijk. Dudouit, Placca en Pietermaat blijven op de sukkel met hun blessures. Voor het overige ziet het er naar uit dat coach Stijn Vreven met dezelfde elf gaat starten die Cercle Brugge uit de Beker wipte. Het andere systeem - ongeveer hetzelfde als vorig seizoen - dat voor succes zorgde in de Beker van België zal nu hoogstwaarschijnlijk ook in de competitie gebruikt worden. Of gooit de coach toch weer alles door elkaar?

ONZE PRONO: 1 – 1

Lommel – KV Mechelen

Nog een topwedstrijd op zaterdagavond met dezelfde inzet als het duel tussen Westerlo en Beerschot Wilrijk. Kan Lommel ook KV Mechelen een serieus tik geven in de strijd voor promotie? Een gemakkelijke opdracht zal het alvast niet worden. De bezoekers lijken op dreef te zijn na de overwinningen tegen Antwerp en Westerlo.

Bij de thuisploeg is Berben nog steeds out, maar Glenn Claes is wel terug fit. Bij KV Mechelen heel wat luxeproblemen. In de wedstrijd tegen Antwerp kwamen heel wat spelers in actie die in de competitie maar weinig aan speelden toe kwamen, maar zijn lieten één voor één een uitstekende indruk.

ONZE PRONO: 2 – 1

OH Leuven – Union

Op zondag staat er een duel op het programma tussen twee ploegen die in een hele andere vorm verkeren. De thuisploeg is helemaal op de dool en staat allerlaatste in 1B. Union won donderdagavond nog in de Beker Van België met 0-3 van Anderlecht. Aanvaller Niakaté, al goed bij schot in de competitie, knalde er tegen paars-wit drie tegen de netten.

In de heenronde verloor Union nog van Leuven. Het was de enige overwinning voor de thuisploeg in zeven wedstrijden. Sindsdien ging het stijl bergaf. Kan het opnieuw de drie punten pakken tegen Union of hebben de bezoekers nog een eitje te pellen na de onverdiende overwinning?

ONZE PRONO: 1-2

Johan Walckiers

2e klasse \\ Beker van België \\ Westerlo \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.