Door in de Beker van België, maar wél met 0 op 15 naar Genk: "Geen compliment"

28 september 2018 12:50

In de Beker van België wist Zulte Waregem zich te plaatsen voor de achtste finales, waarin KV Kortrijk wacht in december. Maar het mag niet al te hard afleiding zijn voor de problemen in de competitie.

"Dit is onze slechtste start ooit in de competitie", beseft Francky Dury. "Ik ben blij met de kwalificatie in de Beker van België, maar er zat nog steeds twijfel in het spel en in het begin kwamen we een keertje goed weg."

Het programma in de competitie is na een 0 op 15 bijzonder zwaar: naar Genk, thuis tegen Anderlecht en naar Charleroi. Geen cadeautjes, zeker de trip naar de Luminus Arena kondigt zich zwaar aan. "Genk is met Club Brugge de best voetballende ploeg van de competitie tot nu toe."

Harde realiteit

"Het enige wat we kunnen doen is hard werken om eruit te geraken, al is dat natuurlijk een cliché. In iedere beweging dat we maken zit er een hapering, zit er vertwijfeling. Door de situatie waarin we zitten is dat nu eenmaal de harde realiteit, al denk ik dat iedereen dat ook wel weet."

"Voetbal is business, dit is onze minst goede start, dit is geen compliment. Als het allemaal in het nadeel valt, dan moet je geen grote mond opzetten en zeer kalm blijven en hopen dat het niet te lang meer duurt", hoopt Dury op puntengewin de komende weken.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.