Vanhaezebrouck over zijn eigen positie: "Gisteren nog de voorzitter aan de telefoon gehad"

28 september 2018 14:16

De supporters van Anderlecht staan op hun achterste poten na het verlies tegen Union. Eén wedstrijd van de laatste zes winnen... Dat is niet wat ze verwachten van hun club. En uiteraard krijgt ook Hein Vanhaezebrouck vanalles naar zijn hoofd. Hoe sterk staat hij nog?

Wel, binnen het bestuur is er nog geen sprake van een ontslag. "Ik heb de voorzitter gisteren nog aan de telefoon gehad", aldus Vanhaezebrouck vandaag. "We hebben 'man to man' heel goed gesproken. Hij wordt nu ook aangepakt hé. We hebben alle twee het beste voor met Anderlecht. We proberen resultaten neer te zetten en hebben daarin gefaald. Maar we moeten verder, dat is voor iedereen duidelijk bij de club."

Wat er in dat gesprek gezegd werd, wou Hein niet prijsgeven. "Ik moet met jullie eigenlijk niet delen wat de voorzitter gezegd heeft. (voelt aan zijn stoel) Ik voel nog steeds dat die stoel vast staat, maar van mij mag je zeggen dat het crisis is hoor", aldus Vanhaezebrouck, die niet hetzelfde gevoel heeft als in zijn laatste weken bij Gent.

De situatie is helemaal anders dan bij Gent

"Dit is helemaal anders dan in Gent.Ik had er drie jaar mee gewerkt, het maximum uit de groep gehaald en misschien zelfs meer. De citroen was uitgeperst. Als ze in de club beginnen twijfelen of ze wel willen doorgaan met jou, dan stop je zelf beter."

Hein voelt nog steeds dat er meer uit de groep te halen valt. "Dit is een nieuwe groep, er zijn er nog niet zoveel die lang met mij gewerkt hebben. De situatie is helemaal anders. Ik heb niet het gevoel dat we aan het einde van het verhaal zitten. Ik voel dat we kunnen verbeteren, zelfs al is er nog veel werk."
 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ STVV \\ Union SG
 
 
Reacties.