Lokeren raakt niet weg onderin en blijft na passage in Charleroi achter met 5 op 27

29 september 2018 21:51

Charleroi heeft de match tegen Lokeren die eigenlijk maar 45 minuten duurde naar zijn hand gezet. De Zebra's dwongen na rust genoeg kansen af om de zege te claimen. Het Waaslandse weerwerk kwam te laat.

Een van de saaiste helften van het seizoen

Minuut 38. Zolang moesten we in deze partij wachten op concreet doelgevaar. Het was Terki die met een foute terugspeelbal Bruno een unieke schietkans aanreikte. De voormalige winger van Anderlecht knalde voorlangs. Met die ene mogelijkheid moesten we het voor de koffie stellen.

De centrumverdedigers van beide ploegen kwamen voor de pauze té vaak aan de bal. Een vrijschop van Charleroi-kapitein Martos die nergens heenging was symbolisch voor deze schrijnende eerste periode. Met drie genoteerde kansen binnen het kader was de statistiekenverantwoordelijke van de Jupiler Pro League nog mild.

Wel goals na rust

Het tweede bedrijf bracht meer schwung, met een wissel aan beide kanten. Na 10 minuten kregen we zowaar een doelpunt te zien. De Wolf hield Filipovic nog van een owngoal, maar Benavente stond op de goede plaats om de 1-0 strompelend binnen te duwen.

De Carolo's gingen eindelijk wat bevrijder voetballen. Na een knappe combinatie vond Diandy aan de tweede paal Bruno. De vleugelaanvaller talmde te lang om af te drukken.Het Lokerse weerwerk bleef beperkt tot een vrijschop van Skulason, gevolgd door een kopbal die het kader miste.

In minuut 77 verdubbelde de thuisploeg de score. Bruno stuurde Niane door het straatje, die koelbloedig zijn tweede competitiedoelpunt maakte.

Match gespeeld zou je denken, maar Tirpan verraste dik 5 minuten later Penneteau met een schot in de korte hoek. Lokeren drong nog aan, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Met een 5 op 27 geraken de manschappen van Peter Maes niet weg onderin. Charleroi kan wel weer naar boven kijken.