Spanning tussen Anderlecht-fans en Vanhaezebrouck potentieel gevaar? Analisten geven hun mening over de gevoelige situatie

30 september 2018 22:59

Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck haalde Adrien Trebel zondagmiddag vroegtijdig naar de kant. De Fransman die sukkelde met de hamstrings vroeg om zijn wissel, maar de vervangen werd de paars-witte T1 niet in dank afgenomen.

Vanhaezebrouck kreeg boegeroep over zich heen, en reageerde op de aanhang door duidelijk te maken dat Trebel geblesseerd was. Toen er ook een wegwerpgebaar volgde, wakkerde het gefluit nog wat aan. Een potentieel gevaarlijke situatie?

"De Anderlecht-fans verwachten iets", ging Bob Peeters in Sports Late Night op het heikel thema in. "Je komt met Coucke en Devroe met een nieuw verhaal en een nieuwe wind. Anderlecht wilde het Club Brugge opnieuw moeilijk maken, maar ze zijn al weken aan het krasselen."

Geen geoliede machine

"Genk en Club zijn geoliede machines, die de tegenstander van het kastje naar de muur spelen. Dat heeft Anderlecht niet nu."

"Het gefluit had ook te maken met de inbreng van Makarenko", pikte co-analist Geert De Vlieger in. "Het publiek had een iets aanvallender type verwacht."

"Of er ruis op de relatie zit? Dat denk ik niet", besloot Peeters. "Het Anderlecht-publiek verwacht heel veel en bij twee nederlagen is het crisis. Dat is eigen aan Anderlecht."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.