De beste doelman ter wereld toont ook waarom en krijgt open doekje van het Real-publiek

30 september 2018 11:13

Thibaut Courtois kreeg gisteren een open doekje van het publiek in Bernabeu. Met twee supersaves in de eerste helft hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. De Spaanse pers was dan ook bijzonder lovend en uitte deze keer geen twijfels over zijn uitvoetballen...

De Madrileense derby eindigde op 0-0 en dat was grotendeels te wijten aan de twee doelmannen. Courtois hield Griezmann met een hoofdredding van de 0-1 en pakte uit met een schitterende parade op een poging van Diego Costa. "Courtois olé olé", galmde door het stadion.

Voor de wedstrijd werd Courtois nog gehuldigd als de beste keeper ter wereld, verkozen door de FIFA. Marca schreef achteraf over de "Derby der doelmannen", want ook Jan Oblak speelde aan de overkant op hoog niveau. "Met zulke doelmannen zijn doelpunten een schaarste", aldus de journalist van Marca.

Real en Barcelona zijn na zeven wedstrijden wel al zeven punten kwijt, dat is iets wat niet elk seizoen gebeurt. Courtois heeft met zijn prestatie het Lopetegui wel weer moeilijk gemaakt om voor Keylor Navas te blijven kiezen in de Champions League.

Johan Walckiers

La Liga \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid
 
 
Reacties.