Thomas Buffel reageert na fantastisch eerbetoon in Genk

30 september 2018 10:11

De spotlights waren zaterdagavond gericht op Thomas Buffel in de Luminus Arena. KRC Genk zette zijn voormalige aanvoerder letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes. "Toch een raar gevoel", gaf hij toe.

"Ik heb toch een beetje mixed feelings, het is een raar gevoel", gaf Thomas Buffel toe na de wedstrijd.

"Ik moet toegeven dat ik toch wat nerveus was om naar Genk terug te keren. Gaandeweg kon ik dat wel wat afschudden en focussen op de wedstrijd."

De partij zelf werd allerminst een succes voor Zulte Waregem. "We wilden goed in blok starten, maar Genk is op dit moment een geoliede machine."

En dan kwam er minuut 19, het rugnummer dat Buffel bij Genk droeg. Heel het stadion begon te applaudisseren en de naam van de voormalige aanvoerder werd gezongen.

"Genk is een heel mooie club met ook heel mooie supporters - Thomas Buffel

"Dat was heel mooi van de supporters. Ik heb hier uiteindelijk 9 jaar gespeeld, de mensen in Genk waren meer dan collega's, het waren ook vrienden."

Buffel toonde de supporters dat hij onder zijn wedstrijdshirt een blauw shirt droeg met het Genk-logo en de tekst: 'Mijn ploeg. Voor altijd'. "Dit is een heel mooie club met ook heel mooie supporters."

Oplossingen zoeken

Terug naar Zulte Waregem dan, waarmee hij toch stilaan in een bijzonder lastig parket terechtkomt. "We moeten uit deze situatie geraken. We moeten naar oplossingen zoeken, maar het seizoen is nog lang."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.