Belgian Red Flames met goesting, maar zonder druk tegen Zwitserland: "Dit is een mooie toevoeging"


Foto: © photonews 01 oktober 2018 17:38

Gezellige drukte in Tubeke op maandagnamiddag, waar de speelsters en staf van de Belgian Red Flames opnieuw samen kwamen in aanloop naar het dubbele duel met Zwitserland in de halve finales van de play-offs op weg naar het WK. "Een mooie bonus."

Nederland, Denemarken, Zwitserland of België. Een van de vier landen neemt half november het WK-ticket in ontvangst, voor de drie andere landen wordt het niets. "Of wij de underdog zijn? Misschien wel, maar we kijken nu in ieder geval uit naar dat dubbele duel met Zwitserland", klonk het bij speelsters en staf quasi unisono.

"Binnen de groep leeft het gevoel dat we eerst de volle focus op de halve finale tegen Zwitserland moeten leggen", aldus bondscoach Ives Serneels. "Ik denk dat we daar goed mee bezig zijn. Pas daarna moeten we verder kijken naar de eventuele finale tegen Nederland of Denemarken."

Iedereen op schema

De Flames geloven in ieder geval in de kansen: "Iedereen is fit en klaar voor de strijd. Iedereen zal deze week meetrainen, we zitten met alle speelsters op het schema waar we wilden zitten. Ook Heleen Jaques zal dus gewoon meetrainen en ze wordt dagelijks opgevolgd in functie van wie weet de terugwedstrijd."

"Wat er ook zal gebeuren, dit is al een heel mooi parcours dat we schrijven met de Belgian Red Flames. Wat er nu komt is een mooie toevoeging, want interessanter dan in deze fase oefenwedstrijden spelen. Maar het is een bonus, het wordt geen donker jaar als we het WK niet zouden halen."

België
 
 
 
Reacties.