Legear draait de rollen om in Anderlecht: "In mijn tijd speelden we een ploeg als STVV hier naar huis met 5-0"

01 oktober 2018 17:37

Jonathan Legear beleefde gisteren een bijzonder dagje. De aanvaller van STVV keerde terug naar het Astridpark van Anderlecht, waar hij zeven seizoenen lang aan de slag was. Ook hij zag de malaise bij paars-wit.

STVV vertrok ondanks bijna een hele match met een man minder met een punt. "We wisten dat Anderlecht in een moeilijke periode zat. Daar wilden wij gebruik van maken", reageerde hij achteraf.

Legear trok het parallel met het Anderlecht van zijn tijd. "De hele competitie zit nu anders in elkaar. In mijn tijd speelden we een ploeg als STVV hier naar huis met 5-0. Tegenwoordig halen ook de kleinere clubs grote versterkingen binnen om de topclubs het vuur aan de schenen te leggen."

De ploeg van toen zag er natuurlijk ook héél anders uit. "Lukaku, Boussoufa, Biglia, Polak,... en ik!", lachte hij. "Nu zetten ze duidelijk in op de jeugd. Meer ervaren spelers zouden nochtans belangrijk kunnen zijn voor dit Anderlecht."

Spelers zoals... Jonathan Legear? "Misschien niet als titularis, maar ik zou deze ploeg zeker nog iets kunnen bijbrengen", verzekerde hij. "Vorig seizoen was ik twee keer Man van de Match tegen Anderlecht. "Dat is het bewijs dat een speler van 30 á 31 jaar nog een hoog niveau kan halen. Kijk naar Antwerp met Van Damme, Mbokani, Refaelov... Die doen het ook fantastisch."

Hermès Van Damme

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.