"Hein Vanhaezebrouck is verantwoordelijk maar niet schuldig"

01 oktober 2018 09:58

Anderlecht kon zondag tegen tien Kanaries nog niet winnen of zelfs overtuigend voetballen en achteraf wezen de misnoegde supporters massaal naar trainer Hein Vanhaezebrouck. Marc Degryse analyseert zijn situatie bij paars-wit.

"Laat mij duidelijk zijn: Hein Vanhaezebrouck is verantwoordelijk maar niet schuldig", begint Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. "Een trainersontslag lijkt mij zinloos en zou niet de correcte analyse van de situatie van Anderlecht zijn."

Degryse haalt het gebrek aan kwaliteit en Anderlecht-DNA bij de spelers aan als redenen voor de malaise, maar als puntje bij paaltje komt, moet Vanhaezebrouck ook zijn verantwoordelijkheid opnemen.

Het is altijd de schuld van een ander

"Het is aan hem om niet nóg dieper te zakken en om het vertrouwen op te krikken - om op zoek te gaan naar die klik. En dan is zo’n interview dat hij gisteren na de match gaf niet goed", gaat Degryse verder. "Hij haalde de aandacht weg van de essentie - namelijk het matige voetbal - door de strijd aan te gaan met de supporters." 

"Dat is toch een weerkerend minpunt bij Vanhaezebrouck: het is altijd de schuld van een ander. Nu hij verstandig zijn spelers niet afbreekt, creëert hij dan wél weer nieuwe vijanden in de vorm van de fans. Op den duur gaat-ie iedereen tegen zich krijgen: analisten, journalisten, supporters... Hein moet gewoon eerlijk durven toegeven dat Anderlecht te weinig brengt."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.