Michel Preud'homme kwam met nieuwe rol voor Mehdi Carcela: "Beviel me wel"

01 oktober 2018 16:48

Renaud Emond, Mehdi Carcela en Moussa Djenepo waren de meest aanvallend ingestelde spelers bij Standard in de basiself bij KV Oostende. Geen probleem bij het invullen van onze opstelling ... tot Michel Preud'homme ons wist te verbazen.

Michel Preud'homme kwam met Standard op een bijzondere wijze spelen op bezoek bij KV Oostende. Marin, Agbo en Cimirot moesten het middenveld bij elkaar spijkeren, terwijl Mehdi Carcela als valse negen acteerde achter Djenepo en Emond.

"We wilden de diepgang uit het spel van KV Oostende halen en dat is vrij aardig gelukt", was Michel Preud'homme over zijn middenveld tevreden. En wat met Carcela? 

"We wilden Mehdi in een centralere positie posteren, dat leverde wel wat op - hoewel het niet altijd mogelijk is om dat te doen. Zo konden we meer pressing zetten op de flanken, zowel offensief als defensief. Djenepo en Emond zijn daar beter in."

"We hebben een kern in handen die oplossingen kan bieden voor de problemen die zich stellen, deze keer was dit de beste oplossing. We zijn aan een ploeg aan het bouwen en dit is ook een van de manieren waarop we kunnen groeien."

Vrijere rol beviel me enorm

Carcela zelf? Die was overigens ook in zijn nopjes: "Ik moest minder verdedigen in deze rol, het liet me wat vrijer. Dat beviel me enorm. En er is genoeg zin voor flexibiliteit, want we konden ook genoeg wisselen met Renaud."

Florent Malice

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Oostende
 
 
Reacties.