Dario Van Den Buijs met Heracles verrassend in het zog van Ajax, PSV en Feyenoord: "Fysiek is het nóg zwaarder dan onder Preud'homme"


Foto: © photonews 02 oktober 2018 18:19

Met PSV, Ajax en Feyenoord bekleden de drie topclubs het podium van de Eredivisie. Op vier volgt Heracles Almelo, dat een opvallend sterke seizoensstart kent.

"Onze start is heel verrassend", vertelt Dario Van Den Buijs in gesprek met Voetbalkrant.com. "We behaalden resultaten tegen Ajax en AZ. Enkel tegen Willem II verloren we kansloos. Die zware 5-0-nederlaag heeft ons een boost gegeven om er weer tegenaan te gaan."

"Onder Preud'homme hadden we ook veel loopwerk, maar mochten we 's middags naar huis"

Lange dagen

Na de komst van de nieuwe coach Frank Wormuth veranderde er veel bij Heracles. "De coach weet heel goed wat hij wil en wat hij niet wil. Hij past een typisch Duitse manier van werken toe, met lange trainingsdagen van 8 uur 's ochtends tot 19 uur 's avonds."

"Onder Michel Preud'homme hadden we bij momenten ook veel loopwerk na een lange training, maar mochten we 's middags wel naar huis."

"Er was in de zomer interesse, onder meer uit Italië, maar die werd nooit concreet"

Door de kruisbandblessure van Robin Pröpper kreeg het voormalige jeugdproduct van Club Brugge zijn kans bij de Heraclieden. "Die blessure vind ik helemaal niet leuk, want ik kom goed met hem overeen. Maar zo zie je maar dat het snel kan gaan."

"Aan het einde van de zomermercato dacht ik nog even aan een vertrek. Er was interesse, onder meer uit Italië, maar die werd nooit concreet. Toen maakte ik de keuze om voor mijn plaats te vechten bij Heracles."

Club uit de Beker

Van Den Buijs speelt sinds 2015 in Nederland, maar volgt het Belgische voetbal nog op de voet. "Sports Late Night, Extra Time, ... ik bekijk het allemaal. Vorige week zag ik nog hoe Club Brugge uit de Belgische beker vloog, een uitschakeling die wel verdiend was denk ik."

Nederlandse Eredivisie \\ Champions League \\ Club Brugge \\ Heracles
 
 
 
Reacties.