Halle Gooik klaar voor historische Champions League-afspraken met Benfica en Barcelona: "De adrenaline druipt hier van de muren"

03 oktober 2018 17:15

De Main Round van de Futsal Champions League is in Halle neergestreken. FP Halle-Gooik neemt het de komende dagen op tegen Benfica Lissabon, Kremlin Bicêtre (Parijs) en het grote Barcelona.

"De adrenaline loopt hier de muren af", vertelt voorzitter Martin Baert enkele uren voor de opener tegen Benfica (aftrap om 20 uur). "Met Benfica en Barcelona zakt de top van het Futsal in Europa naar Halle af. Parijs is de grote onbekende."

Halle-Gooik kan zich de komende dagen meten met twee grootmachten. "Benfica en Barcelona zijn in principe en maatje te groot voor ons, maar we gaan onze huid duur verkopen."

"De match tegen Parijs morgen is de allerbelangrijkste"

Drie van de vier teams bekeren verder naar de volgende groepsfase (elite round). "De match tegen Parijs morgen is de allerbelangrijkste", beseft Baert. "Die moet absoluut gewonnen worden."

Alle duels zijn uitverkocht

"Alle tickets zijn de deur uit. Tegen Benfica en Parijs verwachten we telkens 750 man. Tegen Barcelona 950 man. Maar we hadden makkelijk het dubbele kunnen verkopen."

Of uitwijken naar een sporthal met meer tribunecapaciteit geen optie was? "Deze loting konden we niet voorspellen. En we wilden er alles aan doen om thuis te spelen", benadrukt Baert. "Wie weet komen er in de toekomst nog kansen."

Diederik Geypen

Champions League \\ SL Benfica \\ Barcelona
 
 
Reacties.