? Is het crisis bij Zulte Waregem en komt het nog goed? Video-analyse!

04 oktober 2018 17:34

De supporters gaan zaterdag op bezoek naar de laatste training van Zulte Waregem voor de match tegen RSC Anderlecht, het bestuur verspreidde al een persbericht om de rangen te sluiten, ... De 0 op 18 hakt erop in bij Essevee, zoveel is duidelijk. Maar hoe groot is het probleem?

“Het zou prettiger zijn om onze beste jongens te kunnen houden, maar de markt werkt nu eenmaal zo. Als de spelers een stap hogerop kunnen en willen zetten … Zeker middenvelders komen vaak in beeld als ze het goed doen. Dan kan je sommigen niet houden", aldus Davy De fauw een tijdje terug in gesprek met Voetbalkrant.com.

Feit is inderdaad: je kan niet elk jaar opnieuw de volledige centrale as laten verdwijnen zonder dat daar ooit eens negatieve gevolgen van gaan zijn. Derijck, Meïté, Lerager, Kaya, ... Teveel bepalende spelers vertrokken, terwijl er geen echte spelmaker ter vervanging werd aangetrokken door Essevee.

Illustratief: een ploegfoto van het seizoen 2015-2016, met nog weinig bekende gezichten aan de Gaverbeek

Het maakt dat het seizoen van Essevee zeer lastig zal zijn. Pluspunt: er zijn nog teams die het moeilijk hebben. De vraag is vooral hoe snel Francky Dury zijn troepen kan motiveren in een nieuw verhaal om onderin weg te komen. 

De volledige analyse met onze Essevee-watcher hieronder op video. Opgelet: het laden van de beelden kan enkele seconden duren.

Aernout Van Lindt - Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.