Vanhaezebrouck zucht na wanvertoning: "Geen leiders, geen vertrouwen en domme fouten"

04 oktober 2018 21:52

"Nee, ik ben nog niet moedeloos." De woorden van Hein Vanhaezebrouck na de match spraken zijn lichaamstaal tijdens de wedstrijd tegen. En pas op, we kunnen hem begrijpen, want nu heeft hij werkelijk zowat alles geprobeerd.

Het vertrouwen bij Anderlecht is helemaal weg. Onbestaande! De spelers gaven daar tegen Dinamo Zagreb het beste voorbeeld van. "Het zal zeker een rol spelen. Je moet een zege halen en daarna een reeks kunnen neerzetten", zuchtte Hein. "Maar momenteel is het van: 'ik doe mijn ding en jij jouw ding'. Zo gaan we er niet uitgeraken."

"Maar wat me het meest stoorde is het gebrek aan leiders. Er was niemand die de groep op sleeptouw wou nemen. Dan kijkt iedereen naar onze kapitein, maar er zijn er nog die dat moeten doen. Maar in de negatieve spiraal waar we nu inzitten, moet je al heel sterk zijn."

Ik had gezegd om in de eerste plaats geen domme dingen te doen

Dat zijn spelers elke week voor Kerstman spelen, zit hem ook hoog. "Ik had gezegd om in de eerste plaats geen domme dingen te doen. En dan zie je die tackles, die goals,... Tegen Union sprak ik nog van jeugdzondes, maar dat was vandaag niet het geval. We scoren al zo moeilijk en dan ga je nog cadeaus geven. Dan schiet je jezelf in de voet hé."

Zijn verdedigers hielpen ook niet echt in de opbouw. "Niemand durft meer. Bij het begin van het seizoen sprak ik over die fantastische crosspasses van Bornauw. Nu zien we die niet meer. (wel moeilijk als Bornauw op de bank zit, nvdr.) Milic probeert het wel, maar is daar niet altijd even gelukkig in."

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Dinamo Zagreb
 
 
Reacties.