Matz Sels in Frankrijk (deel 1): "Hopelijk krijgt de Franse competitie door ons meer aandacht in Vlaanderen"

04 oktober 2018 16:55

Matz Sels ruilde deze zomer Newcastle United in voor Strasbourg. Geen transfer naar RSC Anderlecht dus, wel eentje naar de Elzas. De Franse eersteklasser had 4 miljoen euro veil voor de 26-jarige Rode Duivel.

Sels veroverde meteen een basisplaats bij de huidige nummer 8 uit de Ligue 1. "Het is goed dat ik hier nog een deel van de voorbereiding kon meedoen", vertelt de doelman in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat zorgt er toch voor dat je sneller geïntegreerd bent. De ploeg doet het goed momenteel, daar ben ik blij om."

De competitie groeit, als je ziet dat Bordeaux Kalu wegplukte bij AA Gent

Na een jaar op uitleenbasis bij Anderlecht trok Sels opnieuw naar een sterkere competitie. "Het niveau ligt hoger dan in België", vervolgt de Lierenaar. "PSG steekt erbovenuit, maar ook de andere ploegen versterkten zich danig, als je ziet dat Bordeaux Samuel Kalu wegplukte bij AA Gent. Deze competitie is volop aan het groeien."

Wat overtuigde Sels om naar Strasbourg te trekken? "Het feit dat de coach en de club me absoluut erbij wilden hebben. Dat vertrouwen voelde ik al tijdens de onderhandelingen. Ze wilden alles uit de kast halen voor mij."

Hopelijk krijgt de Franse competitie wat meer aandacht in Vlaanderen

Het aantal Belgen in de Ligue 1 dikte deze zomer flink aan. "Ik was een van de eersten, na Thomas Meunier en Youri Tielemans die er natuurlijk al langer zaten. Nadien zijn er nog meer gevolgd, wat positief is."

"Hopelijk krijgt de Franse competitie, die voordien niet zo aantrekkelijk was, op die manier wat meer aandacht in Vlaanderen."

De komende uren en dagen laten we Sels nog aan het woord over de afgesprongen transfer naar Anderlecht, het gemiste WK en zijn toekomst als Rode Duivel. Blijf Voetbalkrant.com dus op de voet volgen.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Newcastle United \\ Strasbourg \\ België \\ Dinamo Zagreb
 
 
Reacties.