Matz Sels spreekt over zijn afgesprongen transfer naar Anderlecht: "Mijn voorgevoel werd bewaarheid"

05 oktober 2018 05:00

Niet RSC Anderlecht, maar wel RC Strasbourg Alsace werd vorige zomer de nieuwe bestemming van Matz Sels. Nochtans bereikte de Rode Duivel een persoonlijk akkoord met paars-wit.

Na een succesvolle uitleenbeurt bereikten Anderlecht en Sels in mei een overeenkomst voor vijf jaar. "Het akkoord toonde aan dat ik graag wilde blijven", vertelt de 26-jarige doelman in gesprek met Voetbalkrant.com. "Met Anderlecht kan je elk seizoen Europees voetbal spelen."

Het akkoord met Anderlecht toonde aan dat ik graag wilde blijven"

Komst van Didillon

De weken verstreken, maar moederclub Newcastle United en Anderlecht geraakten niet op dezelfde golflengte. "Iedereen verwachtte dat de transfer wel in orde zou komen, maar hoe langer de onderhandelingen duurden, hoe slechter mijn gevoel over de situatie werd."

"Dat voorgevoel werd bewaarheid. Een dag voor Thomas Didillon tekende, wist ik dat de transfer niet zou doorgaan. Jammer, maar als ik erop terugkijk, ben ik uiteindelijk goed terechtgekomen."

Ik moest me geen zorgen maken over mijn toekomst, geen stress in augustus

Uitdaging in de Ligue 1

Eind juli vond Sels onderdak bij Strasbourg. "Ik heb me gelukkig geen zorgen hoeven te maken over mijn toekomst. Een transfer die aansleept tot diep in augustus zorgt altijd voor de nodige stress. Daar ben ik van gespaard gebleven." (Lees HIER meer over zijn eerste weken in de Elzas

Sels volgt de prestaties van Anderlecht nog op de voet, net als die van zijn andere ex-clubs Newcastle en AA Gent. "Anderlecht en Gent kenden niet de beste start, maar de competitie duurt nog lang. Het is te vroeg om nu al te panikeren, omdat je weet dat in de play-offs nog heel veel kan veranderen."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Newcastle United \\ Strasbourg \\ Dinamo Zagreb
 
 
Reacties.