Bondscoach Roberto Martinez licht zijn keuze voor Denayer, Kabasele, Praet en debutant Mechele toe


Foto: © photonews 05 oktober 2018 13:02

Kabasele, Denayer, Praet en Mechele zijn de vier nieuwkomers in de Rode Duivels-selectie ten opzichte van een maand geleden. Voor de verdediger van Club Brugge is het zijn eerste afspraak met de nationale ploeg.

Door de hamstringblessure van Jan Vertonghen (Martinez houd er rekening mee dat de Oost-Vlaming twee interlandbreaks moet missen) en de niet-selectie van Leander Dendoncker krijgen enkele andere verdedigers hun kans in de selectie. Mechele is de enige debutant.

"Verschillende jonge verdedigers doen het goed, waaronder Mechele", lichtte Martinez de keuze voor de Brugse achterhoedespeler toe. "Hij verdiende zijn selectie niet alleen op basis van de jongste Champions League-match tegen Atlético Madrid. Hij is de voorbije zestien maanden enorm gegroeid als voetballer."

"We willen zien wat ze op een hoger niveau kunnen brengen."

Denayer, Kabasele en Praet proefden eerder al van de Rode Duivels en mogen opnieuw hun kunnen tonen.

"Praet volgen we al enkele jaren en was er zonder zijn blessure vorige keer al bij geweest, Kabasele speelde elke minuut bij Watford en Denayer is een moeilijke periode te boven gekomen. Hij is constanter geworden in zijn prestaties en heeft veel geleerd uit zijn passages bij Sunderland en Galatasaray. We willen zien wat ze op een hoger niveau kunnen brengen."

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ Club Brugge \\ Lyon \\ Watford \\ Sampdoria \\ België \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.