De Day After: Vanhaezebrouck over het gemis van Kara, recidivist Vranjes en de leiders die moeten durven

05 oktober 2018 15:12

Een gebrek aan leider(s). Dat was de rode draad doorheen de persconferentie van Hein Vanhaezebrouck daags na het verlies tegen Dinamo Zagreb (0-2). Anderlecht mist jongens met charisma die de ploeg uit het dal trekken.

Vanhaezebrouck wees zijn leiders op hun verantwoordelijkheid en discipline, maar is die kwaliteit in deze kern wel voldoende aanwezig? "We hebben geen absolute leider, maar wel een vijftal jongens dat leiderskwaliteiten bezit. Zij moeten dat uitstralen en opleggen aan de anderen. Ze moeten veeleisender zijn", zei de Anderlecht-T1.

"We zitten een beetje te wachten op de nieuwe leiders"

"Kara Mbodj was zo'n type. We hadden gehoopt dat de nieuwe jongens dat wat konden oppikken, maar we zitten er een beetje op te wachten."

De oefenmeester van paars-wit verwees verder naar de twee gele kaarten die Ognjen Vranjes tegen Zagreb slikte. "Wat gisteren gebeurde, mogen ze niet accepteren", benadrukte Vanhaezebrouck. "Dit was de derde keer in drie maanden tijd. Daar moeten de leiders tegen durven ingaan, net als de coach."

"De leider hoeft heus niet de beste man op het veld zijn"

De voorgangers bij Anderlecht zijn in deze moeilijk tijden ook niet foutloos.  "Een leider heeft daar geen probleem mee, zolang je maar de juiste drive hebt en bij het gebeuren betrokken bent."

"Een echte leider zal probleemloos iemand durven aanspreken. Nu ligt dat iets moeilijker, daarom dat meerdere spelers het samen moeten doen. Je hoeft daar heus niet de beste man op het veld voor zijn."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem \\ Dinamo Zagreb
 
 
Reacties.