Antwerp vecht zich naar een overwinning tegen Eupen én pakt (even) de derde plaats

06 oktober 2018 19:52

Antwerp heeft er weer drie punten bij en springt (even) naar plaats 3. De Great Old haalde een 1-0 achterstand op in de tweede helft. Simen Juklerod was opnieuw de grote held bij de bezoekers met twee assists. Rodrigues en Refaelov zorgden voor de treffers.

Bij de thuisploeg begon Siebe Blondelle opnieuw in de basis. De verdediger zat tegen KV Kortrijk nog op bank. Voor het overige geen verrassingen in het elftal van trainer Claude Makélélé. Aan de overkant wel enkele verrassingen. Topschutter Owusu begon op de bank, Bolingi was zijn vervanger. Ook de geblesseerde Yatabaré was niet van de partij. Nazaryna nam zijn plaats in het middenveld over.

Al meteen opwinding na één minuut. Sinan Bolat trapte de bal heel nonchalant weg, maar gelukkig voor hem ging de bal via een Eupens hoofd in het zijnet. Iedereen meteen wakker, hoewel de wedstrijd maar heel traag op gang kwam. Nazaryna kreeg de opdracht op Luis Garcia te schaduwen en nam die opdracht wel heel letterlijk. De middenvelder kwam weinig aan voetballen toe.

Geen strafschoppen

Drie keer ging een speler van Antwerp neer in de zestien in de eerste helft. Eerst Bolingi, dan Refaelov en ook Mbokani ging tegen de grasmat, maar telkens kwam er geen strafschop. Voor het overige ging de wedstrijd goed over en weer, maar echte grote kansen waren er niet.

Schoten van Haroun en Fall werden net op tijd afgeblokt. Die laatste trof enkele minuten later wel raak. Na een strakke voorzet van Toyokwama moest de flankspeler de bal maar voorbij Bolat duwen. Eupen mocht gaan rusten met een voorsprong.

Na de koffie moest Amara Baby voor meer snelheid zorgen in het spel van Antwerp. De invaller had na 2 minuten de gelijkmaker aan de voet, maar hij trapte van dichtbij over de bal. De Great Old voelde dat er meer in zat, maar het spel lag te veel stil om snelheid te maken, tot ongenoegen van alles wat rood-wit was.

Juklerod assistkoning!

Eupen bleef onder druk staan en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Juklerod ging weer zijn flank af en legde mooi terug tot bij Refaelov. Die twijfelde niet en schoot hard en strak binnen. En nog was het niet gedaan. Juklerod bleef met geweldige acties uitpakken en dit keer had Rodrigues de bal maar in doel te duwen; 1-2.  De Great Old gaf de overwinning niet meer uit handen en staat zo (even dan toch) op plaats 3.