Niakaté is niet de enige sensatie in 1B: "Nog nooit een speler gezien met zo'n snelle voetjes"

06 oktober 2018 20:12

Met een hattrick op Anderlecht en een doelpuntenaandeel van 85% is Youssoufa Niakaté zowat het uithangbord van 1B geworden. Nochtans is er in zijn schaduw nog een diamant aan het blinken: Kurt Abrahams. Zondag staan de twee tegenover elkaar in Union-Westerlo.

Kurt Abrahams is geen flitser zoals Niakaté, maar maakt sinds zijn transfer van STVV naar Westerlo élke week indruk met zijn splijtende passes en spelverdeling. In 't Kuipje kijken ze ernaar met open mond.

"Bob was voortdurend over Abrahams bezig", zegt assistent-trainer Eric Reenaers in Gazet van Antwerpen. "En hij heeft gelijk gekregen."

"Nog nooit heb ik een speler gezien met zo'n snelle voetjes. Met de bal aan de voet zit er zo weinig afval in zijn spel", analyseert hij de nieuwe Kemphaan. "Hij draait zo kort en is zo moeilijk van de bal te zetten. Hij staat enorm sterk op zijn benen. Voor zo'n kleine jongen vraag je je af waar hij die kracht vandaan haalt."

Interviews voor vedettes

Waar blijft trouwens dat interview met de bescheiden Kurt Abrahams zelf? "Als het aan hem ligt, wacht hij daar nog een paar maanden mee. 'Die zijn voor de echte vedettes van de ploeg', zegt hij dan."

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.