Bölöni tempert Antwerpse verwachtingen: "Ons publiek is het beste van het land, onze ploeg nog niet"

06 oktober 2018 16:32

Kan Antwerp van de Belgische G5 een G6 maken? Die vraag hebben veel voetballiefhebbers zichzelf dit seizoen toch al een paar keer moeten stellen. Ook trainer Laszlo Bölöni?

Hmm... Neen. Laszlo Bölöni is nu eenmaal niet het type dat succes van de daken gaat schreeuwen. "Onze prestaties geven soms de indruk dat we al tot een hogere categorie van clubs behoren. Maar we zijn nog te fragiel om ons al bij de grote ploegen te rekenen. Dit Antwerp is nog geen stabiele ploeg", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

"Ik weet niet hoe de buitenwereld naar ons kijkt. Daarvoor is mijn Vlaams niet goed genoeg en ik heb niemand die het voor mij vertaalt", lacht Bölöni. "Ons publiek is al een van de beste, zoniet hét beste, van het land. De ploeg nog niet. We mogen niet denken dat we er al staan."

Als wij een slechte match spelen, verliezen we. Heeft Club Brugge een mindere dag, kan het nog altijd winnen

Bölöni legt met een concreet voorbeeld het verschil uit. "Als de concentratie niet top is, kan er nog veel fout gaan. We hebben daarvoor nog niet genoeg maturiteit. Kijk, als wij een slechte match spelen, verliezen we. Heeft Club Brugge een mindere dag, dan kan het nog altijd winnen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen
 
 
Reacties.