Preud'homme deelt een pluim uit aan opvolger Leko en blikt vooruit op kraker tegen Club: "We weten dat we hun niveau niet kunnen evenaren"

06 oktober 2018 18:39

Na de Europese opdrachten nemen Standard en Club Brugge het zondag in Luik tegen elkaar op. Voor Michel Preud'homme natuurlijk een speciaal duel, want hij was vier jaar lang trainer van de huidige landskampioen.

Preud'homme won met Standard donderdagavond tegen Akhisarspor, Club Brugge maakte dan weer indruk ondanks het 3-1 verlies bij Atlético Madrid. "Ik vind dat Club zich heeft getoond in Madrid", aldus Preud'homme. "Ze hebben met hun individuele kwaliteiten getoond dat ze een sterk collectief zijn. Club is één blok op het veld."

De achterstand van Standard op de leider in de Jupiler Pro League is na 9 speeldagen al 10 punten. "Maar daar ben ik niet mee bezig", bekent de Standard-coach. "Ik kijk alleen naar de evolutie van mijn ploeg. We weten dat we het niveau van Club niet kunnen evenaren. Daar hebben we momenteel de middelen niet voor. Mijn doel is vooral om met Standard in de top 6 te blijven."

Leko

Na het vertrek van MPH nam Ivan Leko in het Jan Breydelstadion de honneurs waar. Preudhomme zelf is lovend. "Wat wil je dat ik zeg? Ze zijn meteen kampioen geworden. Ivan heeft goed werk geleverd in Brugge, zoveel is zeker. Het was niet gemakkelijk omdat de spelers zijn systeem niet kenden, maar daarna volgden de resultaten. Ivan is een slimme trainer die dit seizoen verder kan bouwen", klinkt het nog. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.