"Je weet toch niet of het waar is: de vraag is niet langer of Vanderhaeghe wordt ontslagen, maar wanneer"

06 oktober 2018 09:20

Winnen tegen Genk is de boodschap voor Gent en net als de vorige paar wedstrijden lijkt de topper van zondag een match waarin trainer Yves Vanderhaeghe voor zijn job moet strijden. Wat vindt hij daar nu zelf van?

"Op den duur kijk je natuurlijk door wat er allemaal in de kranten staat. Je weet toch niet of het waar is: de vraag is niet langer of Vanderhaeghe wordt ontslagen, maar wanneer. Het is volgens mij al drie weken een eigen ­leven aan het leiden", spreekt Yves Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

Het bestuur vindt het al niet meer leuk dat ik zo vaak in opspraak kom - Yves Vanderhaeghe

"Terwijl ik leerde dat je iemand objectief op zijn prestaties, met het materiaal dat er is, moet beoordelen. Al weet ik ook wel dat, als er geen resultaten zijn, de trainer wordt ontslagen en niet twaalf of dertien spelers", gaat hij verder. "Maar… (peinzend) Als je een gesprek van man tot man met de voorzitter zou aangaan, denk ik niet dat hij zou zeggen dat hij carrément tegen Yves Vanderhaeghe is."

De resultaten, de geruchten, de onrust... Het kan toch voor niemand eenvoudig zijn. "Ik heb wel de indruk dat het bestuur de laatste tijd meer beseft in welke omstandigheden ik al heb moeten werken. Dat ze het zelf niet meer leuk vinden dat ik zoveel in opspraak kom", aldus Vanderhaeghe.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.