Union met vierde zege op rij naar de leiding, niet-scorende Niakaté geen probleem voor Brusselaars

07 oktober 2018 17:51

In het spannende 1B deelden Union en Westerlo na de vorige speeldag de leiding. De winnaar van het onderlinge duel kon alleen beslag leggen op de koppositie. Niakaté scoorde voor één keertje eens niet, maar Union maakte desalniettemin het verschil na rust.

Union toonde iets meer offensieve intenties in het begin. Westerlo liet in het vervolg van de partij de bal aardig van voet tot voet gaan. De thuisploeg daarentegen zocht sneller het doel van de tegenstander op. Twee verschillende spelwijzes, maar geen van beiden leverde veel uitgespeelde kansen op.

Er waren wel een paar gevaarlijke momentjes. Toen Naessens vanuit een scherpe hoek afdrukte, was er een voetreflex van Saussez nodig. Iriondo werd na knap samenspel met Tau in extremis afgestopt door Soumah. Na een mooie combinatie tussen Tau en Niakaté knalde die eerste hard tegen de staak.

Tau breekt dan toch de ban

In de aanvangsfase van de tweede helft viel er dan toch een doelpunt. Tau ging mooi buitenom en knalde overhoeks raak. Een onmachtig Westerlo kon nadien nog amper reageren. Na handspel van Soumah konden de boeken toe. Selemani bracht Union vanop de stip in de zevende hemel. Naessens wrong hierna op vrije trap nog een grote kopkans de nek om.

De Unionisten blijven op een wolk leven en komen alleen aan de leiding. Voor de vierde wedstrijd op rij wonnen ze met twee doelpunten verschil. Westerlo daarentegen leed zijn derde opeenvolgende nederlaag, iets dat ze al lang niet meer gewoon zijn in de Kempen.

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.