Niet enkel Yves schuldig: het loopt in alle gelederen fout bij AA Gent

08 oktober 2018 18:11

Bij AA Gent besliste men vanmiddag om niet langer verder te gaan met Yves Vanderhaeghe, die heeft zeker ook boter op het hoofd, maar het is in alle gelederen van de club dat men zich in vraag moet stellen.

Bestuur

"If you pay peanuts, you get monkeys", is een bekend Engels gezegde. AA Gent haalde heel wat geld op met dure uitgaande transfers, maar investeerde amper een derde opnieuw in de kern. Vooral het verlies van jongens als Simon, Kalu en Gigot laat zich merken in de resultaten én het spel.

Het bestuur van AA Gent zou er goed aan doen om ook zelf mea culpa te slaan en toe te geven dat het om een gemiste transferperiode gaat. Het zou heel wat wrevel bij de supporters wegnemen.

Spelers

Wat je moet onthouden van Gent-Genk? Misschien wel het interview met Peter Balette aan de rust. De steevast aimabele assistent-coach stond te trillen van woede. De taken werden niet opgevolgd en er kwamen doelpunten uit fases waarvoor men meermaals gewaarschuwd had.

Anderzijds is het ook niet Yves Vanderhaeghe die z'n man liet lopen, bijna een owngoal scoorde, buitenspel ophief of een snelle tweede gele kaart nam. Allemaal fouten waaraan Gent-spelers zich bezondigden zondagavond.

Coach

Uiteraard was Yves Vanderhaeghe niet vrij van zonde. Zo liep het plots een stukje beter toen Gent iets hoger ging staan tegen KRC Genk. Verder was er te weinig evolutie in het spel van de Buffalo's, en kwam het tactisch plannetje niet altijd even goed tot uiting op het veld.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.