Clement genoot met volle teugen van zijn orkestmeester: "Overstijgt Belgische niveau"

08 oktober 2018 09:13

Terwijl Yves Vanderhaeghe wellicht aan zijn laatste uren als Gent-coach bezig is, was het voor Philippe Clement genieten geblazen in Gent. Zijn team maakte de Buffalo's helemaal af met 1-5 en vooral Pozuelo speelde magistraal.

“Het is niet de eerste keer dat Pozuelo zo sterk speelt. Hij toonde dit al in de play-offs en trekt die lijn al maanden door. Pozuelo overstijgt het niveau van de Belgische competitie", aldus Clement over de kandidaat-Gouden Schoen. Je kon niet naast zijn geniale ingevingen kijken in de Ghelamco Arena, zeker het hakje bij de prachtgoal van Malinovskyi mocht er zijn.

De uithaal in Gent kwam er op het juiste moment, net na de ontluisterende nederlaag in Sarpsborg. Daar verloor het ook Leandro Trossard. "Dat is een erg belangrijke speler voor ons. Joseph Paintsil heeft zijn afwezigheid echter erg goed opgevangen, daar kan ik enkel tevreden over zijn."

De concurrentie een moeilijke achtervolging aansmeren

Genk staat op kop, maar daar wou Clement niet op focussen. "We willen vooral een zo groot mogelijke bonus hebben op de rest van de topclubs. We weten hoe moeilijk een achtervolging is", sloot hij af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.