KAA Gent blijft niet bij de pakken zitten na ontslag Vanderhaeghe: "Hopelijk in de loop van de week nieuwe trainer"

08 oktober 2018 20:20

Maandagavond maakten de Buffalo's een einde aan de samenwerking Yves Vanderhaeghe, het was de kroniek van een aangekondigde dood. De Witte kondigde op een persconferentie aan dat ze snel werk willen maken van een nieuwe coach.

UPDATE: Gent zou volgens Het Nieuwsblad gesprekken aangeknoopt hebben met Jess Thorup. Een 48-jarige Deen die aan het roer staat bij Midtyjlland, waar hij vorig jaar ook kampioen mee werd.

De trainingen zullen voorlopig geleid worden door assistent-trainer Peter Balette. Het is een oplossing op korte termijn. De Witte wil namelijk snel een opvolger voor Vanderhaeghe aanstellen: "Het is duidelijk dat we nu op zoek zijn naar een nieuwe trainer, hopelijk lukt ons dat in de loop van de week”, verduidelijkte De Witte aan Het Nieuwsblad. 

Louwagie steekt hand in eigen boezem

Algemeen manager Louwagie lag ook zwaar onder vuur bij de fans. Hij werd verweten de vele vertrekkers van afgelopen zomer niet adequaat vervangen te hebben. Louwagie slaat mea culpa: “Ik ben ook verantwoordelijk. Ik heb fouten gemaakt en zal er nog maken. Maar voetbal is geen lineair verhaal. Hopelijk nemen de fans ook wat we al hebben gerealiseerd in de voorbije jaren in overweging.”

“Ik ben ook verantwoordelijk. Ik heb fouten gemaakt en zal er nog maken"

De Witte zette zijn rechterhand echter onmiddellijk uit de wind: “Ik zou willen meedelen dat de club enkel dankzij Michel Louwagie heeft gerealiseerd wat we in de laatste jaren hebben bereikt."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.