? Leider Union geniet en droomt van periodetitel: "Ja, we gaan ervoor"

08 oktober 2018 15:15

Vorig seizoen nog tot op de voorlaatste speeldag van de playdowns moeten bibberen voor het behoud en nu onder Luka Elsner aan de leiding staan: het is snel omgeslagen bij Union SG. Ook mooi om te zien hoe goed de dynamiek zit tussen spelers en supporters. Union steekt zich niet langer weg.

Na de 2-0-overwinning tegen Westerlo staat Union voor het eerst in deze competitie alleen aan de leiding. Dat moest natuurlijk duchtig gevierd worden in en rond het Dudenpark. Gezangen van supporters waren tot lang na de match te horen. De spelers deden vlak na afloop alvast vrolijk mee.

Nu Union op die eerste plaats staat, is de vraag: kan het die ook vasthouden? De Brusselaars spreken die ambitie alvast uit. "Dit was niet voorzien. Nu we daar staan, gaan we proberen om daar te blijven. De groep wilt het echt heel graag. We kunnen lastige matchen in ons voordeel doen kantelen. Elke wedstrijd zal vanaf nu een strijd worden", weet trainer Luka Elsner.

Thuiswedstrijden belangrijk

Ook Thibault Peyre zou graag de periodetitel voor de neus van de favorieten wegkapen. "Ja, we gaan ervoor. We spelen heel solide, zo moeten we blijven doorgaan. Drie van de volgende vier matchen spelen we thuis. Zeker in onze thuiswedstrijden moeten we zoveel mogelijk punten pakken."

Kevin Vanbuggenhout

2e klasse \\ Westerlo \\ Union SG
 
 
Reacties.