Rentree van Rode Duivel in Belgische selectie komt niet als een verrassing voor zijn coach: "Met zijn charisma is hij een natuurlijk leider"

08 oktober 2018 09:33

Roberto Martinez maakte afgelopen vrijdag zijn selectie bekend voor de interlands tegen Zwitserland en Nederland. Er waren vier nieuwkomers te bespeuren ten opzichte van een maand geleden.

Een van die nieuwkomers is Jason Denayer. De 23-jarige mandekker is terug van de partij nadat hij uit de selectie viel na zijn ongelukkig Europees kampioenschap twee jaar geleden. Denayer maakte afgelopen zomer de overstap naar Olympique Lyon, waar hij het erg goed doet.

Zijn coach bij Lyon, Bruno Genesio, is zeer te spreken over zijn nieuwe pion in de verdediging, hij is dan ook niet verrast dat Roberto Martinez de ex-speler van Manchester City en Celtic terug bij de selectie haalt: "Als we hem aankochten, wil dat zeggen dat we in hem geloven", zegt Genesio aan Ouest France

Natuurlijke leider

"Ik ben niet verbaasd dat hij dit niveau haalt, omdat hij een belangrijk deel uitmaakt van onze groep. Hij verdient zijn terugkeer naar de Rode Duivels. Zijn charisma laat hem toe een natuurlijke leider te zijn. Naast zijn snelheid is hij ook heel goed in de balrecuperatie."

Clint Vens

Ligue 1 \\ Lyon \\ PSG \\ België
 
 
Reacties.