Keuze voor debutant bij de Rode Duivels heeft Philippe Albert verrast: "Roberto Martinez is onvoorspelbaar"

09 oktober 2018 09:19

Roberto Martinez maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland en het oefenduel met Nederland. Ook nu weer zorgde de bondscoach voor enkele verrassingen.

Door de afwezigheid van Jan Vertonghen selecteerde Martinez het duo Denayer-Kabasele, én debutant Brandon Mechele. De selectie heeft analist Philippe Albert enigszins verrast.

"Ik had niet verwacht dat Mechele zou opgeroepen worden, maar Roberto Martinez is onvoorspelbaar", zegt Albert in gesprek met onze redactie. "Hij maakt er een gewoonte van om spelers te selecteren uit de Belgische competitie. De laatste keer waren Vanaken, Verstraete en Trossard er ook al bij. Dat zal hen zeker motiveren."

De vraag is wie tegen Zwitserland in de achterhoede zal staan. "We moeten afwachten of Alderweireld en Kompany er klaar voor zijn. Ze speelden heel veel wedstrijdenn in korte tijd. Tegen vrijdag kan nog heel veel gebeuren", aldus Albert die verder nog verwacht dat de basiself tegen Nederland zal verschillen met die tegen Zwitserland."

Malik Hadrich

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Club Brugge \\ Lyon \\ PSG \\ België
 
 
Reacties.